COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 12.12.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 929 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 283 lica, od kojih je 37 mlađe, 162 srednje i 84 starije životne dobi.
Radi se o 146 lica muškog i 137 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četrdeset troje lica je iz Bijeljine, četrdeset dvoje iz Banja Luke, dvadeset sedmoro iz Trebinja, dvadesetoro iz Zvornika, osamnaestoro iz Prijedora, šesnaestoro iz Doboja, po sedmoro iz Bileće, Bratunca, Dervente, Kotor Varoši i Šamca, šestoro iz Istočne Ilidže, po petoro iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Ugljevika i Foče, po četvoro iz Broda, Kneževa i Teslića, po troje iz Gradiške, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Sokoca, Srebrenice i Čelinca, po dvoje iz Prnjavora, Ribnika i Šekovića, te po jedno iz Donjeg Žabara, Kozarske Dubice, Krupe na Uni, Ljubinja, Milića, Nevesinja, Rogatice, Stanara i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 25 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o trinaestoro lica muškog i dvanaestoro ženskog pola, starije i srednje životne dobi, te jednom mlađem licu (muškarac 29 godina), od kojih je devetoro iz Banja Luke, četvoro iz Bijeljine, dvoje iz Gradiške, Dervente, Teslića, Laktaša, te po jedno iz Prnjavora, Zvornika, Jezera i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 33554 slučaja virusa korona, a preminulo je 1372* lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 19403 lica, a testirano je 148360.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1072, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 359, a u opštim bolnicama 713.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11841 lice, a nadzor je završen kod 104960.

*Napomena: Dana 11. 12.2020. godine, naknadno je prijavljeno sedam smrtnih slučajeva, koji su se desili u prethodnih nekoliko dana (troje lica iz Trebinja, dvoje iz Teslića i Gradiške).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.