COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 8.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 979 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 322 лица, од којих је 40 млађе, 187 средње и 95 старије животне доби. Ради се о 162 лица мушког и 160 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет деветеро лица је из Бањалуке, педесет четворо из Бијељине, двадесет седморо из Зворника, шеснаестеро из Приједора, петнаестеро из Добоја, дванаестеро из Мркоњић Града, једанаестеро из Лакташа, деветеро из Кнежева, осмеро из Братунца, седмеро из Гацка, по шестеро из Рибника и Фоче, по петеро из Градишке, Козарске Дубице, Прњавора и Шамца, четверо из Котор Вароши, по троје из Берковића, Источног Новог Сарајева, Лопара, Новог Горажда, Пала, Српца, Теслића и Шипова, по двоје из Вишеграда, Власенице, Источне Илиџе, Осмака, Рудог, Станара, Угљевика, Чајнича и Челинца, те по једно из Брода, Дервенте, Новог Града, Оштре Луке, Пелагићева и Шековића.


У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 28 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о деветнаестеро лица мушког и деветоро женског пола, старије и средње животне доби, од којих је петеро из Бањалуке, троје из Теслића, по двоје из Бијељине, Зворника, Прњавора, те по једно из Градишке, Козарске Дубице, Чајнича, Братунца, Билеће, Лакташа, Котор Вароши, Челинца, Невесиња, Мркоњић Града, Брода, Модриче, Шамца и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 32176 случајева вируса корона, а преминуло је 1240 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 17648 лица, а тестирано је 138897.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1130, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 405, а у oпштим болницама 725.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12318 лица, а надзор је завршен код 101537.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.