COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 13.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1286 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 511 lica, od kojih je 66 mlađe, 314 srednje i 131 starije životne dobi. Radi se o 279 lica muškog i 232 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta stotinu dvadeset jedno lice je iz Banja Luke, sedamdeset jedno iz Bijeljine, pedeset četvoro iz Trebinja, dvadeset dvoje iz Prnjavora, dvadeset jedno iz Zvornika, dvadesetoro iz Pala, devetnaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, po sedamnaestoro iz Laktaša i Sokoca, trinaestoro iz Foče, po dvanaestoro iz Istočne Ilidže i Modriče, po jedanaestoro iz Višegrada i Teslića, desetoro iz Nevesinja, devetoro iz Čelinca, osmoro iz Ugljevika, sedmoro iz Bileće, šestoro iz Ljubinja, po petoro iz Bratunca i Šamca, po četvoro iz Doboja, Prijedora i Čajniča, po troje iz Mrkonjić Grada i Ribnika, po dvoje iz Gacka, Gradiške, Dervente, Kneževa, Milića, Novog Goražda, Šekovića i Šipova, te po jedno iz Broda, Vlasenice, Kozarske Dubice, Osmaka, Petrova i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o petoro lica ženskog i dvadeset jednom muškog pola, od kojih je sedmoro iz Banja Luke, troje iz Bijeljine, po dvoje iz Trebinja, Pala, Ugljevika i Mrkonjić Grada, te po jedno iz Gacka, Istočnog Novog Sarajeva, Dervente, Modriče, Šamca, Teslića, Gradiške i Sokoca.
Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 24582 slučaja virusa korona, a preminulo je 665 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 9842 lica, a testirano je 118107.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1243, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 445, a u opštim bolnicama 798.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 14547 lica, a nadzor je završen kod 80757.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.