COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 13.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1286 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 511 лица, од којих је 66 млађе, 314 средње и 131 старије животне доби. Ради се о 279 лица мушког и 232 женског пола.


Према мјесту пребивалишта стотину двадесет једно лице је из Бања Луке, седамдесет једно из Бијељине, педесет четворо из Требиња, двадесет двоје из Прњавора, двадесет једно из Зворника, двадесеторо из Пала, деветнаесторо из Источног Новог Сарајева, по седамнаесторо из Лакташа и Сокоца, тринаесторо из Фоче, по дванаесторо из Источне Илиџе и Модриче, по једанаесторо из Вишеграда и Теслића, десеторо из Невесиња, деветоро из Челинца, осморо из Угљевика, седморо из Билеће, шесторо из Љубиња, по петоро из Братунца и Шамца, по четворо из Добоја, Приједора и Чајнича, по троје из Мркоњић Града и Рибника, по двоје из Гацка, Градишке, Дервенте, Кнежева, Милића, Новог Горажда, Шековића и Шипова, те по једно из Брода, Власенице, Козарске Дубице, Осмака, Петрова и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о петоро лица женског и двадесет једном мушког пола, од којих је седморо из Бања Луке, троје из Бијељине, по двоје из Требиња, Пала, Угљевика и Мркоњић Града, те по једно из Гацка, Источног Новог Сарајева, Дервенте, Модриче, Шамца, Теслића, Градишке и Сокоца.
До сада су у Републици Српској потврђена 24582 случаја вируса корона, а преминуло је 665 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 9842 лица, а тестирано је 118107.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1243, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 445, а у oпштим болницама 798.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14547 лица, а надзор је завршен код 80757.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.