COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 12.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv.apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1344 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 516 lica, od kojih je 72 mlađe, 318 srednje i 126 starije životne dobi. Radi se o 293 lica muškog i 223 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu jedno lice je iz Bijeljine, četrdeset četvoro iz Banja Luke, trideset jedno iz Sokoca, dvadeset sedmoro iz Trebinja, po dvadeset šestoro iz Zvornika i Pala, dvadeset jedno iz Istočne Ilidže, sedamnaestoro iz Doboja, po šesnaestoro iz Višegrada i Gradiške, četrnaestoro iz Istočnog Novog Sarajeva, trinaestoro iz Lopara, dvanaestoro iz Kotor Varoši, jedanaestoro iz Prijedora, po desetoro iz Gacka, Mrkonjić Grada, Ugljevika i Foče, po devetoro iz Laktaša i Modriče, osmoro iz Teslića, po sedmoro iz Srpca i Šamca, po šestoro iz Dervente iz Han Pijeska, petoro iz Šipova, po četvoro iz Bratunca, Vlasenice, Kneževa, Kozarske Dubice, Čajniča i Čelinca, troje iz Rudog, po dvoje iz Broda, Milića, Nevesinja, Novog Goražda i Prnjavora, te po jedno iz Istočnog Starog Grada, Jezera, Kalinovika, Novog Grada, Srebrenice, Trnova i Kupresa.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 19 muškaraca i 7 žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je jedno lice bilo starosti 31 godinu. Iz Banja Luke je osmoro lica, iz Bijeljine petoro, Prnjavora i Vlasenice po dvoje i po jedn iz Zvornika, Broda, Lopara, Mrkonjić Grada, Modriče, Doboja, Trebinja, Šamca i Dervente.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 24071 slučaj virusa korona, a preminulo je 639 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 9604 lica, a testirano je 116848.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1227, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 440, a u opštim bolnicama 787.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 15170 lica, a nadzor je završen kod 78444.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.