COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 12.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1344 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 516 лицa, од којих је 72 млађе, 318 средње и 126 старије животне доби. Ради се о 293 лица мушког и 223 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину једно лице је из Бијељине, четрдесет четворо из Бања Луке, тридесет једно из Сокоца, двадесет седморо из Требиња, по двадесет шесторо из Зворника и Пала, двадесет једно из Источне Илиџе, седамнаесторо из Добоја, по шеснаесторо из Вишеграда и Градишке, четрнаесторо из Источног Новог Сарајева, тринаесторо из Лопара, дванаесторо из Котор Вароши, једанаесторо из Приједора, по десеторо из Гацка, Мркоњић Града, Угљевика и Фоче, по деветоро из Лакташа и Модриче, осморо из Теслића, по седморо из Српца и Шамца, по шесторо из Дервенте из Хан Пијеска, петоро из Шипова, по четворо из Братунца, Власенице, Кнежева, Козарске Дубице, Чајнича и Челинца, троје из Рудог, по двоје из Брода, Милића, Невесиња, Новог Горажда и Прњавора, те по једно из Источног Старог Града, Језера, Калиновика, Новог Града, Сребренице, Трнова и Купреса.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 19 мушкараца и 7 женa, средње и старије животне доби, од којих је једно лице било старости 31 годину. Из Бања Луке је осморо лица, из Бијељине петоро, Прњавора и Власенице по двоје и по једн из Зворника, Брода, Лопара, Мркоњић Града, Модриче, Добоја, Требиња, Шамца и Дервенте.

До сада је у Републици Српској потврђен 24071 случај вируса корона, а преминуло је 639 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 9604 лица, а тестирано је 116848.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1227, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 440, а у oпштим болницама 787.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 15170 лица, а надзор је завршен код 78444.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.