COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 10.11.2020. u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1255 laboratorijskih uzoraka, a korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 475 lica, od kojih je 72 mlađe, 309 srednje i 94 starije životne dobi. Radi se o 236 lica muškog i 239 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu šestoro lica je iz Bijeljine, devedeset petoro iz Banja Luke, trideset troje iz Istočnog Novog Sarajeva, dvadeset sedmoro iz Pala, dvadeset šestoro iz Istočne Ilidže, dvadesetoro iz Gradiške, po sedamnastoro iz Laktaša i Foče, petnaestoro iz Gacka, četrnaestoro iz Prnjavora, dvanaestoro iz Srpca, desetoro iz Doboja, po devetoro iz Zvornika, Čelinca i Čajniča, po osmoro iz Kozarske Dubice i Trebinja, po šestoro iz Višegrada i Prijedora, po četvoro iz Kotor Varoši, Ljubinja i Šamca, troje iz Novog Goražda, po dvoje iz Dervente, Modriče, Novog Grada i Ribnika, te po jedno iz Rogatice, Sokoca, Stanara, Teslića i Trnova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o 12 muškaraca i 4 žene, srednje i starije životne dobi, iz Banja Luke (troje), Trebinja, Modriče i Bijeljine (dvoje), Teslića, Šamca, Dervente, Kozarske Dubice, Bratunca, Šipova i Istočnog Novog Sarajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 23112 slučajeva virusa korona, a preminulo je 576  lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 9178 lica, a testirano je 114394.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1182, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 456, a u opštim bolnicama 726.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 13992 lica, a nadzor je završen kod 77205.

Opširnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.