COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 10.11.2020. у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1255 лабораторијских узорака, а корона вирус (SARS-CoV-2) потврђен је код 475 лица, од којих је 72 млађе, 309 средње и 94 старије животне доби. Ради се о 236 лица мушког и 239 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину шесторо лица је из Бијељине, деведесет петоро из Бања Луке, тридесет троје из Источног Новог Сарајева, двадесет седморо из Пала, двадесет шесторо из Источне Илиџе, двадесеторо из Градишке, по седамнасторо из Лакташа и Фоче, петнаесторо из Гацка, четрнаесторо из Прњавора, дванаесторо из Српца, десеторо из Добоја, по деветоро из Зворника, Челинца и Чајнича, по осморо из Козарске Дубице и Требиња, по шесторо из Вишеграда и Приједора, по четворо из Котор Вароши, Љубиња и Шамца, троје из Новог Горажда, по двоје из Дервенте, Модриче, Новог Града и Рибника, те по једно из Рогатице, Сокоца, Станара, Теслића и Трнова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о 12 мушкараца и 4 жене, средње и старије животне доби, из Бања Луке (троје), Требиња, Модриче и Бијељине (двоје), Теслића, Шамца, Дервенте, Козарске Дубице, Братунца, Шипова и Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 23112 случајева вируса корона, а преминуло је 576  лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 9178 лица, а тестирано је 114394.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1182, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 456, а у oпштим болницама 726.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 13992 лица, а надзор је завршен код 77205.

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.