COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 4.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1034 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 500 lica od kojih je 89 mlađe, 326 srednje i 85 starije životne dobi. Radi se o 255 lica muškog i 245 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvije stotine osamnaestoro lica je iz Banja Luke, sedamdeset osmoro iz Bijeljine, trideset troje iz Zvornika, dvadeset dvoje iz Foče, osamnaestoro iz Lopara, sedamnaestoro iz Gacka, četrnaestoro iz Kneževa, po dvanaestoro iz Višegrada i Ugljevika, desetoro iz Doboja, devetoro iz Laktaša, osmoro iz Kozarske Dubice, petoro iz Gradiške, po četvoro iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Teslića, po troje iz Novog Goražda, Rogatice i Srpca, po dvoje iz Dervente, Prijedora, Ribnika, Sokoca, Čajniča i Šekovića, te po jedno iz Vlasenice, Kotor Varoši, Krupe na Uni, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Petrova, Prnjavora, Stanara, Trebinja i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 23 smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 14 muškaraca i 9 žena srednje i starije životne dobi iz Banja Luke (devetoro), Laktaša (dvoje), Zvornika (dvoje), Teslića (dvoje), Novog Goražda, Bijeljine, Petrova, Milića, Gradiške, Kozarske Dubice, Sokoca i Istočnog Novog Sarajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 19897 slučajeva virusa korona, a preminulo je 469 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 8580 lica, a testirano je 107362.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 907, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 376, a u opštim bolnicama 531 .

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 13332 lica, a nadzor je završen kod 71853.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.