COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 4.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1034 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 500 лицa од којих је 89 млађе, 326 средње и 85 старије животне доби. Ради се о 255 лица мушког и 245 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двије стотине осамнаесторо лицa je из Бaња Луке, седамдесет осморо из Бијељине, тридесет троје из Зворника, двадесет двоје из Фоче, осамнаесторо из Лопара, седамнаесторо из Гацка, четрнаесторо из Кнежева, по дванаесторо из Вишеграда и Угљевика, десеторо из Добоја, деветоро из Лакташа, осморо из Козарске Дубице, петоро из Градишке, по четворо из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Теслића, по троје из Новог Горажда, Рогатице и Српца, по двоје из Дервенте, Приједора, Рибника, Сокоца, Чајнича и Шековића, те по једно из Власенице, Котор Вароши, Крупе на Уни, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Петрова, Прњавора, Станара, Требиња и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 23 смртнa случајa, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 14 мушкараца и 9 жена средње и старије животне доби из Бања Луке (деветоро), Лакташа (двоје), Зворника (двоје), Теслића (двоје), Новог Горажда, Бијељине, Петрова, Милића, Градишке, Козарске Дубице, Сокоца и Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 19897 случајева вируса корона, а преминулo је 469 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8580 лица, а тестирано је 107362.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 907, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 376, а у oпштим болницама 531 .

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 13332 лица, а надзор је завршен код 71853.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.