Набавка и испорука контејнера за потребе болница у Републици Српској

Дана 30. 10.2020. године, в. д. директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић и директор “EKONOMIK GROUP” д. о. о. Сребреница Бојан Ранкић, на основу Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске и Закључка Компензационог фонда Републике Српске потписали су уговор о набавци стамбено канцеларијских контејнера.

Проведен је поступак јавне набавке стамбено канцеларијских контејнера у двије фазе. У првој фази, дана 28. 10.2020. године сачињен је Записник о проведеном отварању Захтјева за учешће у преговарачком поступку и донесена Одлука о резултату поступка претквалификације у преговарачком поступку. У другој фази, дана 29. 10.2020. године сачињен је Записник о проведеном отварању почетних понуда у преговарачком поступку, а затим, дана 30. 10.2020. године донесена Одлука о избору најповољнијег понуђача.

Дана 31. 10.2020. године Републичка управа цивилне заштите Републике Српске започела је поступак испоруке контејнера по приоритету, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, а данас болницама у Градишци, Невесињу и Фочи.

У наредна три дана, планирано је да се двадесет контејнера достави болницама у Републици Српској према распоредном налогу Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.