Nabavka i isporuka kontejnera za potrebe bolnica u Republici Srpskoj

Dana 30. 10.2020. godine, v. d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović i direktor “EKONOMIK GROUP” d. o. o. Srebrenica Bojan Rankić, na osnovu Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i Zaključka Kompenzacionog fonda Republike Srpske potpisali su ugovor o nabavci stambeno kancelarijskih kontejnera.

Proveden je postupak javne nabavke stambeno kancelarijskih kontejnera u dvije faze. U prvoj fazi, dana 28. 10.2020. godine sačinjen je Zapisnik o provedenom otvaranju Zahtjeva za učešće u pregovaračkom postupku i donesena Odluka o rezultatu postupka pretkvalifikacije u pregovaračkom postupku. U drugoj fazi, dana 29. 10.2020. godine sačinjen je Zapisnik o provedenom otvaranju početnih ponuda u pregovaračkom postupku, a zatim, dana 30. 10.2020. godine donesena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Dana 31. 10.2020. godine Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske započela je postupak isporuke kontejnera po prioritetu, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a danas bolnicama u Gradišci, Nevesinju i Foči.

U naredna tri dana, planirano je da se dvadeset kontejnera dostavi bolnicama u Republici Srpskoj prema rasporednom nalogu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.