COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 27.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1417 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 625 лица, од којих је 137 млађе, 401 средње и 87 старије животне доби. Ради се о 330 лица мушког и 295 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину седамдесет двоје лица је из Бања Луке, деведесет двоје из Бијељине, по тридесет троје из Градишке и Зворника, тридесеторо из Лакташа, двадесет петоро из Српца, двадесет двоје из Фоче, по двадесет једно из Козарске Дубице и Теслића, двадесеторо из Пала, седамнаесторо из Добоја , по четрнаесторо из Новог Града и Прњавора, тринаесторо из Угљевика, по једанаесторо из Дервенте и Сокоца, осморо из Хан Пијеска, седморо из Билеће, по петоро из Власенице, Кнежева и Шамца, по четворо из Братунца, Милића и Челинца, по троје из Берковића, Котор Вароши, Лопара, Мркоњић Града, Рибника и Шековића, по двоје из Костајнице, Модриче, Приједора, Рогатице и Чајнича, те по једно из Брода, Језера, Новог Горажда, Петрова, Рудог и Станара.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцима средње и старије животне доби из Теслића, Бијељине, Угљевика и Бања Луке.

До сада је у Републици Српској потврђено 15077 случајева вируса корона, а преминуло је 377 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 8037 лица, а тестирано је 97871.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 498, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 199, а у oпштим болницама 299.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8259 лица, а надзор је завршен код 67516.

Детаљније пточитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.