COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 26.10.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 881 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 318 лица, од којих је 67 млађе, 202 средње и 49 старије животне доби. Ради се о 174 лица мушког и 144 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осамдесет четворо лица је из Бања Луке, двадесет шесторо из Зворника, двадесет двоје из Требиња, тринаесторо из Котор Вароши, дванаесторо из Бијељине, осморо из Лакташа, седморо из Невесиња, шесторо из Челинца, по петоро из Братунца и Рибника, четворо из Приједора, по троје из Градишке, Кнежева, Новог Града и Прњавора, по двоје из Берковића, Билеће, Милића, Шипова, те по једно из Гацка, Козарске Дубице, Љубиња, Мркоњић Града, Теслића и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четири мушкарца и једној жени старије животне доби из Градишке, Прњавора, Бања Луке, Оштре Луке и Пала.

До сада су у Републици Српској потврђена 14452 случаја вируса корона, а преминуло је 372 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 7952 лица, а тестирано је 96588.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 442, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 177, а у oпштим болницама 265.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7666 лица, а надзор је завршен код 66900.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.