COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 11.9.2020. godine u 9.00 časova


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 560 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 95 lica, od kojih je 29 mlađe, 52 srednje i 14 starije životne dobi. Radi se o 51 licu muškog i 44 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadesetoro lica je iz Banjaluke, desetoro iz Foče, sedmoro iz Istočne Ilidže, po šestoro iz Zvornika i Kneževa, petoro iz Trebinja, po četvoro iz Gradiške, Prijedora, Prnjavora i Čelinca, po troje iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva i Modriče, po dvoje iz Bijeljine, Laktaša, Ribnika i Teslića, te po jedno iz Broda, Gacka, Dervente, Kozarske Dubice, Ljubinja, Novog Goražda, Sokoca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Doboja, muškarcu starije životne dobi iz Bratunca i muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 8132 slučaja virusa korona, a preminulo je 268 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 5131 lice, a testirano je 70064.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 191, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 58, a u opštim bolnicama 133.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2788 lica, a nadzor je završen kod 54290.

Detaljnije pogledajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/