COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 11.9.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 560 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 95 лица, од којих је 29 млађе, 52 средње и 14 старије животне доби. Ради се о 51 лицу мушког и 44 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесеторо лица је из Бањалуке, десеторо из Фоче, седморо из Источне Илиџе, по шесторо из Зворника и Кнежева, петоро из Требиња, по четворо из Градишке, Приједора, Прњавора и Челинца, по троје из Добоја, Источног Новог Сарајева и Модриче, по двоје из Бијељине, Лакташа, Рибника и Теслића, те по једно из Брода, Гацка, Дервенте, Козарске Дубице, Љубиња, Новог Горажда, Сокоца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Добоја, мушкарцу старије животне доби из Братунца и мушкарцу старије животне доби из Бањалуке.

До сада су у Републици Српској потврђена 8132 случаја вируса корона, а преминуло је 268 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 5131 лице, а тестирано је 70064.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 191, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 58, а у oпштим болницама 133.
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2788 лица, а надзор је завршен код 54290.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/