COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 24.8.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 718 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 90 lica, od kojih je 15 mlađe, 55 srednje i 20 starije životne dobi. Radi se o 55 lica muškog i 35 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset troje lica je iz Banjaluke, po devetoro iz Pala i Doboja, šestoro iz Prnjavora, po petoro iz Teslića i Ribnika, po četvoro iz Zvornika i Istočne Ilidže, po troje iz Bratunca i Istočnog Novog Sarajeva, po dvoje iz Čelinca, Istočnog Starog Grada i Sokoca, te po jedno iz Gradiške, Laktaša, Dervente, Mrkonjić Grada, Modriče, Foče, Kozarske Dubice, Šamca, Broda, Kneževa, Srebrenice, Trnova i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dvije žene starije životne dobi iz Istočnog Starog Grada i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 6886 slučajeva virusa korona, a preminulo je 232 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 4034 lica, a testirano je 61411.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 271, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 62, a u opštim bolnicama 209.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3293 lica, a nadzor je završen kod 52985.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/