COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 24.8.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 718 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 90 лица, од којих је 15 млађе, 55 средње и 20 старије животне доби. Ради се о 55 лица мушког и 35 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет троје лица је из Бањалуке, по деветоро из Пала и Добоја, шесторо из Прњавора, по петоро из Теслића и Рибника, по четворо из Зворника и Источне Илиџе, по троје из Братунца и Источног Новог Сарајева, по двоје из Челинца, Источног Старог Града и Сокоца, те по једно из Градишке, Лакташа, Дервенте, Мркоњић Града, Модриче, Фоче, Козарске Дубице, Шамца, Брода, Кнежева, Сребренице, Трнова и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о двије жене старије животне доби из Источног Старог Града и Зворника.

До сада је у Републици Српској потврђено 6886 случајева вируса корона, а преминуло је 232 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 4034 лицa, а тестирано је 61411.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 271, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 62, а у oпштим болницама 209.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3293 лицa, а надзор је завршен код 52985.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/