COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 2.7.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 311 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 58 lica, od kojih je 14 mlađe, 38 srednje i 6 starije životne dobi. Radi se o 32 lica muškog i 26 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devetoro lica je iz Banjaluke, sedmoro iz Pala, šestoro iz Bijeljine, po četvoro iz Kostajnice i Zvornika, troje iz Lopara, po dvoje iz Ljubinja, Istočnog Sarajeva, Sokoca i Šamca, te po jedno iz Prijedora, Istočne Ilidže, Trebinja, Mrkonjić Grada, Modriče, Doboja, Šekovića, Srebrenice, Ugljevika, Milića, Berkovića, Višegrada, Nevesinja, Teslića, Novog Goražda, Kozarske Dubice i  Rogatice.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 2372 slučaja virusa korona, a preminulo je 125 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 1343 lica, a na “SARS-CoV-2” testirano je 37575.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 129, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 42, a u opštim bolnicama 87.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1943 lica, a nadzor je završen kod 37729. 

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/