COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 3.7.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 468 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 79 лицa (78 је из Републике Српске, а једно је са пребивалиштем у Републици Српској, а тестирано је и присуство вируса корона доказано у Федерацији БиХ.)


Ради се о 45 лица мушког и 34 женског пола, од којих је 20 млађе, 54 средње и 5 старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 21 лице је из Бијељине, 12 из Бањалуке, 9 из Зворника, 4 из Пала, по троје из Љубиња, Котор Вароши, Козарске Дубице и Вишеграда, по двоје из Градишке, Источне Илиџе, Невесиња, Теслића, Рогатице и Власенице, те по једно из Братунца, Челница, Источног Новог Сарајева, Добоја, Милића, Модриче, Приједора, Оштре Луке и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о жени средње животне доби са пребивалиштем у Зворнику.

До сада је у Републици Српској потврђено 2451 случајева вируса корона, а преминулo је 126 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1350 лица, а на “SARS-CoV-2” тестирано је 38021.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 136, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 43, а у oпштим болницама 93.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2030 лицa, а надзор је завршен код 37850. 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/