COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 25.6.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 375 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 62 lica, od kojih je 16 mlađe, 38 srednje i 8 starije životne dobi. Radi se o 31 licu muškog i 31 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamnaestoro lica je iz Banjaluke, po šestoro iz Prijedora i Zvornika, petoro iz Srpca, četvoro iz Teslića, po troje iz Kozarske Dubice, Kotor Varoši i Mrkonjić Grada, po dvoje iz Doboja, Modriče, Laktaša, te po jedno iz Ljubinja, Foče, Milića, Vlasenice, Jezera, Ugljevika, Prnjavora, Trebinja i Kneževa.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2037 slučajeva virusa korona, a preminulo je 121 lice sa potvrđenim testom na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 1294 lica. Na “SARS-CoV-2” testirano je 35326 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 117, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 44, a u opštim bolnicama 73.

Broj lica kod kojih je test “SARS-CoV-2” pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 174.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1773 lica, a nadzor je završen kod 36464. 

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/