COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 24.6.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 311 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 26 лица, од којих је седморо млађе, шеснаесторо средње и троје старије животне доби. Ради се о 13 лица мушког и 13 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седморо лица је из Зворника, шесторо из Приједора, четворо из Челинца, троје из Добоја, двоје из Котор Вароши, те по једно из Теслића, Рогатице, Мркоњић Града и Братунца. У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби са удруженим обољењима из Добоја. До сада је у Републици Српској потврђен 1931 случај вируса корона, а преминулo је 121 лице са позитивним тестом на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1269 лица. На “SARS-CoV-2” тестирано је 34556 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 108, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 46, а у општим болницама 62.

Број лица код којих је тест “SARS-CoV-2” позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 162.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1714 лица, а надзор је завршен код 36168. 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/