Uspješno okončana potraga za nestalom staricom iz Milića

Nakon četiri dana pretrage terena uspješno je okončana potraga za nestalom Desom Brezančić iz Milića sa prebivalištem u Splitu, Hrvatska.

Prva dva dana za nestalom staricom su tragali mještani Sela Koprivno ali radi velikog prostranstva i teškog terena u pomoć su pozvali Gorsku službu spasavanja (stanica Jahorina i stanica Foča) i Republičku upravu civilne zaštite Republike Srpske. Ekipi se pridružila i Gorska služba spasavanja Novi Grad iz Sarajeva. Četvrti dan pretrage terena, 17. juna, u popodnevnim časovima, pripadnici Gorske službe spasavanja Republike Srpske pronalaze lične stvari a nedugo zatim i nestalu osobu.

Na licu mjesta joj je pružena prva pomoć i pripremljena je za transport do vozila. Svi ucesnici akcije su učestvovali u nošenju unesrećene osobe do vozila radi veoma teškog terena. Vozilom GSS-a Republike Srpske unesrećena osoba je transportovana do Doma zdravlja Milići gdje je predata na daljnje postupanje.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske je obišao ekipe na terenu u toku trajanja potrage za nestalom staricom.