Успјешно окончана потрага за несталом старицом из Милића

Након четири дана претраге терена успјешно је окончана потрага за несталом Десом Брезанчић из Милића са пребивалиштем у Сплиту, Хрватска.

Прва два дана за несталом старицом су трагали мјештани Села Копривно али ради великог пространства и тешког терена у помоћ су позвали Горску службу спасавања (станица Јахорина и станица Фоча) и Републичку управу цивилне заштите Републике Српске. Екипи се придружила и Горска служба спасавања Нови Град из Сарајева. Четврти дан претраге терена, 17. јуна, у поподневним часовима, припадници Горске службе спасавања Републике Српске проналазе личне ствари а недуго затим и несталу особу.

На лицу мјеста јој је пружена прва помоћ и припремљена је за транспорт до возила. Сви уцесници акције су учествовали у ношењу унесрећене особе до возила ради веома тешког терена. Возилом ГСС-а Републике Српске унесрећена особа је транспортована до Дома здравља Милићи гдје је предата на даљње поступање.

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске је обишао екипе на терену у току трајања потраге за несталом старицом.