COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 25.5.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izvršeno je testiranje 194 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod pet lica. Jedno lice je muškog pola srednje životne dobi, a četiri su ženskog pola, od kojih su tri srednje i jedna starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, po jedno lice je iz Banjaluke, Teslića, Ribnika, Kotor Varoši i Prnjavora.


U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Preminule pacijente prijavili su Univerzitetski klinički centar Republike Srpske (pacijent iz Prijedora) i Bolnica Prijedor.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1 364 slučaja virusa korona, preminula su 104 lica kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a oporavilo se 768 lica.

Opširnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/