Donacija Malezije dostavljena u Vlasenicu

Vršilac dužnosti direktora i načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije, Milan Novitović,  juče je posjetio opštinu Vlasenica i načelniku ove lokalne zajednice, gospodinu Kraljeviću uručio 2. 000 zaštitnih maski. Ovo je prva u nizu opština koja je dobila dio donacije koju je Republike Srpska dobila od Malezije.

„Opštinama je, srazmjerno broju stanovnika, pripao određeni broj zaštitnih maski, a ja sam na terenu da ih podijelim. Ulazimo u završnu fazu prvog dijela, zahvaljujući našim građanima koji se odgovorno ponašaju i zato im se zahvaljujem, ali ih molim da nastave da se pridržavaju svih mjera koje su propisali Republički štab za vanredne situacije i Ministartsvo zdravlja, odnosno Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Ovo je jedna od prvih donacija, a sve ostalo što bude na stanju svakako ćemo raspoređivati, nećemo čuvati i stvarati zalihe. Vodićemo računa da imamo sredstava  i u slučaju nastavka, odnosno drugog talasa, ali sve što Republička uprava civilne zaštite i Republički štab prime od donacija prosljeđuju lokalnim zajednicama, transparentno i odlukama koje se mogu naći na našim sajtovima, tako da se trudimo da, prema broju stanovnika, vodimo računa o našim građanima“, izjavio je Novitović.

Načelnik opštine, gospodin Kraljević je zahvalio i podsjetio da nije prvi put da Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske i direktor Novitović pomažu opštinu Vlasenica.

 „Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske pokazala je svoje opredjeljenje u proteklim godinama, a posebno u proteklih par mjeseci kada je  gospodin Novitović završio veliki posao: poklonio nam je pedeset kreveta, posteljine  i još neke stvari koje su bile potrebne za karantin. Kad god se ukaže potreba za nekom vrstom pomoći sa njihove strane, on je na licu mjesta, dođe da da svoj doprinos da bi se na neki način olakšao život u ovoj situaciji u kojoj jesmo“, naveo je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

 U ovoj regiji, pored Vlasenice, opštine Milići i Šekovići  su dobile po 2.000, a Zvornik 5.000 zaštitnih maski.