Донација Малезије достављена у Власеницу

Вршилац дужности директора и начелник Републичког штаба за ванредне ситуације, Милан Новитовић,  јуче је посјетио општину Власеница и начелнику ове локалне заједнице, господину Краљевићу уручио 2. 000 заштитних маски. Ово је прва у низу општина која је добила дио донације коју је Републике Српска добила од Малезије.

„Општинама је, сразмјерно броју становника, припао одређени број заштитних маски, а ја сам на терену да их подијелим. Улазимо у завршну фазу првог дијела, захваљујући нашим грађанима који се одговорно понашају и зато им се захваљујем, али их молим да наставе да се придржавају свих мјера које су прописали Републички штаб за ванредне ситуације и Министартсво здравља, односно Институт за јавно здравство Републике Српске. Oво је једна од првих донација, а све остало што буде на стању свакако ћемо распоређивати, нећемо чувати и стварати залихе. Водићемо рачуна да имамо средстава  и у случају наставка, односно другог таласа, али све што Републичка управа цивилне заштите и Републички штаб приме од донација просљеђују локалним заједницама, транспарентно и одлукама које се могу наћи на нашим сајтовима, тако да се трудимо да, према броју становника, водимо рачуна о нашим грађанима“, изјавио је Новитовић.

Начелник општине, господин Краљевић је захвалио и подсјетио да није први пут да Републичка управа цивилне заштите Републике Српске и директор Новитовић помажу општину Власеница.

 „Републичка управа цивилне заштите Републике Српске показала је своје опредјељење у протеклим годинама, а посебно у протеклих пар мјесеци када је  господин Новитовић завршио велики посао: поклонио нам је педесет кревета, постељине  и још неке ствари које су биле потребне за карантин. Кад год се укаже потреба за неком врстом помоћи са њихове стране, он је на лицу мјеста, дође да да свој допринос да би се на неки начин олакшао живот у овој ситуацији у којој јесмо“, навео је Мирослав Краљевић, начелник општине Власеница.

 У овој регији, поред Власенице, општине Милићи и Шековићи  су добиле по 2.000, а Зворник 5.000 заштитних маски.