Uručena odlikovanja i zahvalnice pripadnicima odreda oružanih snaga Ruske Federacije

Danas je predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, u Istočnom Sarajevu, odlikovala Medaljom zasluga za narod komandanta odreda oružanih snaga Ruske Federacije, pukovnika Maksima Petroviča Sologubova za izuzetan doprinos u pružanju podrške i medicinske pomoći u borbi protiv pandemije COVID – 19, izazvane virusom korona, kao i učvršćenju saradnje između Ruske Federacije i Republike Srpske.

Pripadnicima stručnog tima iz Ruske Federacije koji su doputovali u Republiku Srpsku 9. aprila kako bi pružili podršku u borbi protiv širenja pandemije dodijeljene su 23 zahvalnice „Amblem Republike Srpske“ u znak velike zahvalnosti za nesebičnu podršku Republici Srpskoj koju su pružili u proteklih 15 dana.

Ceremoniji je prisustvovao i NJ.E. ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov. Predsjednica se zahvalila ambasadoru Ivancovu i svim članovima tima iz bratske Rusije u ime institucija i građana Republike Srpske za nesebično razumijevanje i podršku.

Nakon dodjele priznanja, pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske ispratili su tim stručnjaka iz prijateljske Rusije sa kojima su proveli 15 dana pružajući logističku i svaku drugu podršku u zajedničkim naporima da se spriječi širenje pandemije.