Уручена одликовања и захвалнице припадницима одреда оружаних снага Руске Федерације

Данас је предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић, у Источном Сарајеву, одликовала Медаљом заслуга за народ команданта одреда оружаних снага Руске Федерације, пуковника Максима Петровича Сологубова за изузетан допринос у пружању подршке и медицинске помоћи у борби против пандемије COVID – 19, изазване вирусом корона, као и учвршћењу сарадње између Руске Федерације и Републике Српске.

Припадницима стручног тима из Руске Федерације који су допутовали у Републику Српску 9. априла како би пружили подршку у борби против ширења пандемије додијељене су 23 захвалнице „Амблем Републике Српске“ у знак велике захвалности за несебичну подршку Републици Српској коју су пружили у протеклих 15 дана.

Церемонији је присуствовао и Њ.Е. амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов. Предсједница се захвалила амбасадору Иванцову и свим члановима тима из братске Русије у име институција и грађана Републике Српске за несебично разумијевање и подршку.

Након додјеле признања, припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске испратили су тим стручњака из пријатељске Русије са којима су провели 15 дана пружајући логистичку и сваку другу подршку у заједничким напорима да се спријечи ширење пандемије.