Podrška stručnjacima iz Rusije

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite u proteklih deset dana pružali logističku podršku ekipi ljekara specijalista koji su u Srpsku doputovali 9. aprila sa specijalnim mašinama koje naše zdravstvene ustanove nemaju a koje omogućavaju kompletnu dezinfekciju objekata što će osoblju omogućiti uslove za bezbjedniji rad a pacijentima bezbedniji boravak.

U proteklih deset dana posjetili su Banja Luku (10.4), Doboj i Prijedor (11.4), Bijeljinu i Zvornik (12.4), Grdišku (14.4) i Foču i Istočno Sarajevo (15.4). Urađena je dezinfekcija prostorija u KBC Paprikovac i studentskom centru Nikola Tesla u Banjaluci, bolnice Dr Mladen stojanović u prijedoru i Sveti apostol Luka u Doboju kao i JZU Dom zdravlja Gradiška. U Bijeljini je izvršena dezinfekcija JZU Sveti vračevi i Doma učenika u kojem je smješten gradski karantin a u Zvorniku gradske bolnice i Doma učenika.

Sutra ruski stručnjaci nastavljaju sa aktivnostima nakon kratke pauze koju su imali u Istočnom Sarajevu a naš tim će nastaviti da im pruža neophodnu logističku podršku u cilju što uspješnije borbe protiv širenja pandemije. Planirana je dezinfekcija JZU Srbija u Istočnom Sarajevu.

Slika 1: studentski centar Nikola Tesla u Balja Luci
Slika 2: bolnica Sveti vračevi, Bijeljina
Slika 3: Dom zdravlja Gradiška
Slika 4: bolnica Dr Mladen Stojanović, Prijedor
Slika 5: JZU bolnica u Zvorniku
Slika 6: bolnica Sv. apostol Luka u Doboju
Slika 7: Dom studenata u Istočnom Sarajevu