Подршка стручњацима из Русије

Припадници Републичке управе цивилне заштите у протеклих десет дана пружали логистичку подршку екипи љекара специјалиста који су у Српску допутовали 9. априла са специјалним машинама које наше здравствене установе немају а које омогућавају комплетну дезинфекцију објеката што ће особљу омогућити услове за безбједнији рад а пацијентима безбеднији боравак.

У протеклих десет дана посјетили су Бања Луку (10.4), Добој и Приједор (11.4), Бијељину и Зворник (12.4), Грдишку (14.4) и Фочу и Источно Сарајево (15.4). Урађена је дезинфекција просторија у КБЦ Паприковац и студентском центру Никола Тесла у Бањалуци, болнице Др Младен стојановић у приједору и Свети апостол Лука у Добоју као и ЈЗУ Дом здравља Градишка. У Бијељини је извршена дезинфекција ЈЗУ Свети врачеви и Дома ученика у којем је смјештен градски карантин а у Зворнику градске болнице и Дома ученика.

Сутра руски стручњаци настављају са активностима након кратке паузе коју су имали у Источном Сарајеву а наш тим ће наставити да им пружа неопходну логистичку подршку у циљу што успјешније борбе против ширења пандемије. Планирана је дезинфекција ЈЗУ Србија у Источном Сарајеву.

Слика 1: студентски центар Никола Тесла у Баља Луци
Слика 2: болница Свети врачеви, Бијељина
Слика 3: Дом здравља Градишка
Слика 4: болница Др Младен Стојановић, Приједор
Слика 5: ЈЗУ болница у Зворнику
Слика 6: болница Св. апостол Лука у Добоју
Слика 7: Дом студената у Источном Сарајеву