Dočekan prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu

Večeras je na međunarodni areodrom banja Luka u Mahovljanima sletio prvi od tri aviona u kojem se nalazi oprema za mobilnu poljsku bolnicu za koju je sredstva obezbijedila Vlada Republike Srpske za borbu protiv virusa korona. Planiran je dolazak još pet šlepera sa opremom. Bolnica je površine 6.000 kvadratnih metara, kapaciteta 500 kreveta i posjeduje svu prateću opremu kao što je: prijemno odjeljenje, ordinacija, apoteka, laboratorija sa svom opremom, oprema za njegu, oprema intenzivne njege, bolnička oprema, tuševi, toalet moduli sa kabinama, generator, električni distribucijski centar , set za distribuciju vode i kuhinju.

Avion su dočekali srpski član Predsjedništva BiH, gospodin Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske, gospodin Višković, ministar zdravlja Republike Srpske, gospodin Šeranić, vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite, gospodin Novitović i predstavnici medija.

Opremu će pripadnici Republičke uprave civilne zaštite u večernjim časovima prevesti na lokaciju koja je pripremljena za smještaj ove opreme u proteklih par dana.

Ovdje možete pogledati video.