Дочекан први авион са опремом за мобилну болницу

Вечерас је на међународни ареодром бања Лука у Маховљанима слетио први од три авиона у којем се налази опрема за мобилну пољску болницу за коју је средства обезбиједила Влада Републике Српске за борбу против вируса корона. Планиран је долазак још пет шлепера са опремом. Болница је површине 6.000 квадратних метара, капацитета 500 кревета и посједује сву пратећу опрему као што је: пријемно одјељење, ординација, апотека, лабораторија са свом опремом, опрема за његу, опрема интензивне његе, болничка опрема, тушеви, тоалет модули са кабинама, генератор, електрични дистрибуцијски центар , сет за дистрибуцију воде и кухињу.

Авион су дочекали српски члан Предсједништва БиХ, господин Додик, предсједник Владе Републике Српске, господин Вишковић, министар здравља Републике Српске, господин Шеранић, вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите, господин Новитовић и представници медија.

Опрему ће припадници Републичке управе цивилне заштите у вечерњим часовима превести на локацију која је припремљена за смјештај ове опреме у протеклих пар дана.

Овдје можете погледати видео.