Uspješno izvedena pokazna vježba “Rača 2019”

Dana 13. 10. 2019. godine, u Bijeljini, Velino selo, na rijeci Savi, uspješno je izvedena pokazna vježba zaštite i spasavanja na vodi i pod vodom. Vježbu su u sklopu redovnih pripremnih aktivnosti Službe civilne zaštite Grada Bijeljina a u cilju jačanja međusobne saradnje i obilježavanja 13. oktobra, Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa utvrđenog rezolucijom Generalne skupštine UN 2009. godine zajedno izveli pripadnici gradske službe civilne zaštite i tima za spasavanje na vodi i pod vodom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Cilj vježbe je bio da se pripadnici jedinica civilne zaštite osposobe za efikasno izvršavanje zadatakakao i da se provjeri stepen koordinacije nadležnih službi. U sklopu vježbe su izvedene tri pokazne vježbe. Dvije su izveli pripadnici civilne zeštite Grada Bijeljina a treću pripadnici specijalizovanog tima Republičke uprave civilne zaštite za spasavanje na vodi i pod vodom uz podršku Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Dana 12. 10. 2019. godine je izvedena obuka pripadnika Republičke uprave civilne zaštite po Područnim odjeljenjima za rad na pumpama za ispumpavnje vode kao i proba tih pumpi.

DCIM\100MEDIA\DJI_0065.JPG