Успјешно изведена показна вјежба “Рача 2019”

Дана 13. 10. 2019. године, у Бијељини, Велино село, на ријеци Сави, успјешно је изведена показна вјежба заштите и спасавања на води и под водом. Вјежбу су у склопу редовних припремних активности Службе цивилне заштите Града Бијељина а у циљу јачања међусобне сарадње и обиљежавања 13. октобра, Међународног дана смањења ризика од катастрофа утврђеног резолуцијом Генералне скупштине УН 2009. године заједно извели припадници градске службе цивилне заштите и тима за спасавање на води и под водом Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

Циљ вјежбе је био да се припадници јединица цивилне заштите оспособе за ефикасно извршавање задатакакао и да се провјери степен координације надлежних служби. У склопу вјежбе су изведене три показне вјежбе. Двије су извели припадници цивилне зештите Града Бијељина а трећу припадници специјализованог тима Републичке управе цивилне заштите за спасавање на води и под водом уз подршку Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Дана 12. 10. 2019. године је изведена обука припадника Републичке управе цивилне заштите по Подручним одјељењима за рад на пумпама за испумпавње воде као и проба тих пумпи.

DCIM\100MEDIA\DJI_0065.JPG