COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 22. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 485 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 199 lica. Radi se o devedeset petoro lica muškog i stotinu črtvoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, 19. 8.2022. godine, prijavljeno je tridesetoro lica iz Banja Luke, šesnaestoro iz Doboja, dvanaestoro iz Bijeljine, jedanaestoro iz Foče, sedmoro iz Šamca, šestoro iz Rudog, po petoro iz Dervente i Teslića, po četvoro iz Zvornika, Modriče i Trebinja, po troje iz Višegrada, Istočne Ilidže, Laktaša, Prijedora, Ugljevika, Čajniča i Čelinca, po dvoje iz Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa i Kotor Varoši, te po jedno iz Bratunca, Broda, Prnjavora i Ribnika.

20. i 21. 8.2022. godine prijavljeno je dvadeset devetoro lica iz Banja Luke, desetoro iz Zvornika, sedmoro iz Bijeljine, četvoro iz Doboja, troje iz Laktaša, po dvoje iz Kozarske Dubice i Prnjavora, te po jedno iz Dervente, Kneževa, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada, Pala, Petrovca i Šekovića.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u prethodna tri dana prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o sedam žena i jednom muškaracu, starije životne dobi, iz Banja Luke (petoro lica), Srpca, Novog Grada i Ljubinja.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 117423 slučaja virusa korona, a preminulo je 6470 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 436967 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 193, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 77, a u ostalim bolnicama 116. Na respiratoru je sedmoro lica (šestoro u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i jedno u “Bolnici Prijedor”).

Detaljnije za 19. 8.2022. godine pročitajte ovdje.

Detaljnije za 20. i 21. 8.2022. godine pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.