COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 22. 8.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 485 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 199 лицa. Ради се о деведесет петоро лица мушког и стотину чртворо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, 19. 8.2022. године, пријављено је тридесеторо лица из Бања Луке, шеснаесторо из Добоја, дванаесторо из Бијељине, једанаесторо из Фоче, седморо из Шамца, шесторо из Рудог, по петоро из Дервенте и Теслића, по четворо из Зворника, Модриче и Требиња, по троје из Вишеграда, Источне Илиџе, Лакташа, Приједора, Угљевика, Чајнича и Челинца, по двоје из Источног Новог Сарајева, Кнежева и Котор Вароши, те по једно из Братунца, Брода, Прњавора и Рибника.

20. и 21. 8.2022. године пријављенo је двадесет деветоро лицa из Бања Луке, десеторо из Зворника, седморо из Бијељине, четворо из Добоја, троје из Лакташа, по двоје из Козарске Дубице и Прњавора, те по једно из Дервенте, Кнежева, Котор Вароши, Мркоњић Града, Пала, Петровца и Шековића.

Институту за јавно здравство Републике Српске у претходна три дана пријављено је осам смртних случајева. Ради се о седам жена и једном мушкарацу, старије животне доби, из Бања Луке (петоро лица), Српца, Новог Града и Љубиња.

До сада су у Републици Српској потврђена 117423 случаја вируса корона, а преминуло је 6470 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 436967 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 193, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 77, а у осталим болницама 116. На респиратору је седморо лица (шесторо у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и једно у “Болници Приједор”).

Детаљније за 19. 8.2022. године прочитајте овдје.

Детаљније за 20. и 21. 8.2022. године прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.