COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 17. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 298 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 148 lica, od kojih je 13 mlađe, 82 srednje i 53 starije životne dobi. Radi se o sedamdeset jednom licu muškog i sedamdeset sedmoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset devetoro lica je iz Banja Luke, dvadeset šestoro iz Bijeljine, petnaestoro iz Foče, dvanaestoro iz Zvornika, jedanaestoro iz Trebinja, sedmoro iz Srpca, petoro iz Laktaša, četvoro iz Prnjavora, po troje iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Novog Goražda i Ugljevika, po dvoje iz Gradiške, Istočne Ilidže, Rudog, Čelinca i Šekovića, te po jedno iz Broda, Lopara, Modriče, Sokoca, Teslića, Trnova i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi, iz Modriče, Čelinca i Čajniča.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 117009 slučajeva virusa korona, a  preminulo je 6459 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 436060 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 168, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 73, a u ostalim bolnicama 95. Na respiratoru je sedmoro lica (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske). 

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.