COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 17. 8.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 298 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 148 лица, од којих је 13 млађе, 82 средње и 53 старије животне доби. Ради се о седамдесет једном лицу мушког и седамдесет седморо женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет деветоро лицa је из Бања Луке, двадесет шесторо из Бијељине, петнаесторо из Фоче, дванаесторо из Зворника, једанаесторо из Требиња, седморо из Српца, петоро из Лакташа, четворо из Прњавора, по троје из Добоја, Источног Новог Сарајева, Новог Горажда и Угљевика, по двоје из Градишке, Источне Илиџе, Рудог, Челинца и Шековића, те по једно из Брода, Лопара, Модриче, Сокоца, Теслића, Трнова и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртнa случајa. Ради се о два мушкарца и једној жени, средње и старије животне доби, из Модриче, Челинца и Чајнича.

До сада је у Републици Српској потврђено 117009 случajева вируса корона, а  преминулo је 6459 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 436060 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 168, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 73, а у осталим болницама 95. На респиратору је седморо лица (Универзитетски клинички центар Републике Српске). 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.