COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 1. 8.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa три дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 503 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 241 лица. Ради се о стотину десеторо лица мушког и стотину тридесет једном женског пола.


Према мјесту пребивалишта, 29. 7.2022. године, пријављено је седамдесет двоје лица из Бања Луке, четрнаесторо из Бијељине, по седморо из Добоја, Модриче и Челинца, шесторо из Требиња, по петоро из Гaцка и Градишке, четворо из Рудог, по троје из Брода, Зворника, Лакташа, Приједора и Фоче, по двоје из Источног Новог Сарајева, Прњавора и Станара, те по једно из Источне Илиџе, Лопара, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Пелагићева, Теслића и Угљевика.

30. и 31. 7.2022. године пријављено је четрдесеторо лица из Бања Луке, шеснаесторо из Бијељине, по четворо из Зворника, Прњавора и Челинца, по двоје из Кнежева, Котор Вароши, Лакташа, Приједора, Сребренице и Теслића, те по једно из Власенице, Пала, Српца, Требиња и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарцу, старије животне доби, из Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђенo 115047 случајева вируса корона, а преминуло је 6410 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 432211 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 118, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 59, а у осталим болницама 59. На респиратору је петоро лица (УКЦ Републике Српске).

Детаљније за 29. 7.2022. прочитајте овдје.

Детаљније за 30. и 31. 7.2022. прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.