COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 1. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 503 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 241 lica. Radi se o stotinu desetoro lica muškog i stotinu trideset jednom ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, 29. 7.2022. godine, prijavljeno je sedamdeset dvoje lica iz Banja Luke, četrnaestoro iz Bijeljine, po sedmoro iz Doboja, Modriče i Čelinca, šestoro iz Trebinja, po petoro iz Gacka i Gradiške, četvoro iz Rudog, po troje iz Broda, Zvornika, Laktaša, Prijedora i Foče, po dvoje iz Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Stanara, te po jedno iz Istočne Ilidže, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Pelagićeva, Teslića i Ugljevika.

30. i 31. 7.2022. godine prijavljeno je četrdesetoro lica iz Banja Luke, šesnaestoro iz Bijeljine, po četvoro iz Zvornika, Prnjavora i Čelinca, po dvoje iz Kneževa, Kotor Varoši, Laktaša, Prijedora, Srebrenice i Teslića, te po jedno iz Vlasenice, Pala, Srpca, Trebinja i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu, starije životne dobi, iz Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 115047 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6410 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 432211 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 118, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 59, a u ostalim bolnicama 59. Na respiratoru je petoro lica (UKC Republike Srpske).

Detaljnije za 29. 7.2022. pročitajte ovdje.

Detaljnije za 30. i 31. 7.2022. pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.