COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 13. 7.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 167 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 69 лица, од којих је шесторо млађе, тридесет деветоро средње и двадесет четворо старије животне доби. Ради се о 29 лица мушког и 40 женског пола.


Према мјесту пребивалишта тридесет шесторо лица је из Бања Луке, седамнаесторо из Бијељине, шесторо из Српца, троје из Угљевика, двоје из Зворника, те по једно из Братунца, Власенице, Лакташа, Прњавора и Рибника.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о жени, старије животне доби, из Бања Луке.

До сада су у Републици Српској потврђена 112974 случaја вируса корона, а преминуло је 6387 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 428250 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 48, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 20, а у осталим болницама 28. На респиратору је двоје лица (УКЦ Републике Српске).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.