COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 13. 7.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 167 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 69 lica, od kojih je šestoro mlađe, trideset devetoro srednje i dvadeset četvoro starije životne dobi. Radi se o 29 lica muškog i 40 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta trideset šestoro lica je iz Banja Luke, sedamnaestoro iz Bijeljine, šestoro iz Srpca, troje iz Ugljevika, dvoje iz Zvornika, te po jedno iz Bratunca, Vlasenice, Laktaša, Prnjavora i Ribnika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženi, starije životne dobi, iz Banja Luke.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 112974 slučaja virusa korona, a preminulo je 6387 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 428250 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 48, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 20, a u ostalim bolnicama 28. Na respiratoru je dvoje lica (UKC Republike Srpske).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.