COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 27. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1195 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 589 лица, од којих је 58 млађе, 312 средње и 219 старије животне доби. Ради се о 282 лица мушког и 307 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет четворо лица је из Бања Луке, деведесеторо из Требиња, шездесет седморо из Бијељине, двадесет осморо из Вишеграда, двадесет четворо из Билеће, по двадесет троје из Источног Сарајева и Сокоца, по двадесет једно из Добоја и Пала, по четрнаесторо из Лакташа, Мркоњић Града, Прњавора и Рудог, дванаесторо из Челинца, по десетро из Брода, Дервенте и Теслића, по осморо из Зворника, Рибника, Угљевика и Фоче, по седморо из Градишке и Шипова, по шесторо из Козарске Дубице и Модриче, по петоро из Кнежева, Љубиња, Приједора и Станара, по четворо из Котор Вароши и Чајнича, троје из Лопара, двоје из Шековића, те по једно из Берковића, Братунца, Вукосавља, Гацка, Источне Илиџе, Новог Града, Петровца, Петрова и Рогатице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 19 смртних случајева. Ради се о 8 мушкараца и 11 жена, старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, троје из Приједора, двоје из Теслића, те по једно из Бијељине, Брода, Дервенте, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Рибника, Шековића и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 105315 случajева вируса корона, а преминуло је 5797 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиранo je 397805 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 791, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 317, а у осталим болницама 474. На респиратору је 68 лицa, 33 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 35 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.