COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 27. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1195 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 589 lica, od kojih je 58 mlađe, 312 srednje i 219 starije životne dobi. Radi se o 282 lica muškog i 307 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedeset četvoro lica je iz Banja Luke, devedesetoro iz Trebinja, šezdeset sedmoro iz Bijeljine, dvadeset osmoro iz Višegrada, dvadeset četvoro iz Bileće, po dvadeset troje iz Istočnog Sarajeva i Sokoca, po dvadeset jedno iz Doboja i Pala, po četrnaestoro iz Laktaša, Mrkonjić Grada, Prnjavora i Rudog, dvanaestoro iz Čelinca, po desetro iz Broda, Dervente i Teslića, po osmoro iz Zvornika, Ribnika, Ugljevika i Foče, po sedmoro iz Gradiške i Šipova, po šestoro iz Kozarske Dubice i Modriče, po petoro iz Kneževa, Ljubinja, Prijedora i Stanara, po četvoro iz Kotor Varoši i Čajniča, troje iz Lopara, dvoje iz Šekovića, te po jedno iz Berkovića, Bratunca, Vukosavlja, Gacka, Istočne Ilidže, Novog Grada, Petrovca, Petrova i Rogatice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 19 smrtnih slučajeva. Radi se o 8 muškaraca i 11 žena, starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, troje iz Prijedora, dvoje iz Teslića, te po jedno iz Bijeljine, Broda, Dervente, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Pala, Ribnika, Šekovića i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 105315 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5797 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 397805 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 791, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 317, a u ostalim bolnicama 474. Na respiratoru je 68 lica, 33 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 35 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.