COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 5. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 861 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 335 lica, od kojih je 91 mlađe, 197 srednje i 47 starije životne dobi. Radi se o 164 lica muškog i 171 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu trinaestoro lica je iz Banja Luke, devedeset osmoro iz Bijeljine, četrnaestoro iz Kozarske Dubice, trinaestoro iz Laktaša, po jedanaestoro iz Dervente i Trebinja, desetoro iz Prnjavora, osmoro iz Gradiške, sedmoro iz Prijedora, po šestoro iz Doboja i Mrkonjić Grada, po troje iz Zvornika, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoši, Novog Grada, Ribnika, Srpca i Foče, dvoje iz Teslića, te po jedno iz Berkovića, Bratunca, Gacka, Kneževa, Milića, Modriče, Novog Goražda, Stanara, Ugljevika, Čelinca, Šipova i Pala.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Banja Luke i Doboja, te po jedno iz Broda, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče i Mrkonjić Grada.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 94743 slučaja virusa korona, a preminulo je 5550 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 376899 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 397, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 154, a u ostalim bolnicama 243. Na respiratoru je 46 lica, 32 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 14 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.