COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 5. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 861 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 335 лица, од којих је 91 млађе, 197 средње и 47 старије животне доби. Ради се о 164 лица мушког и 171 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину тринаесторо лица је из Бања Луке, деведесет осморо из Бијељине, четрнаесторо из Козарске Дубице, тринаесторо из Лакташа, по једанаесторо из Дервенте и Требиња, десеторо из Прњавора, осморо из Градишке, седморо из Приједора, по шесторо из Добоја и Мркоњић Града, по троје из Зворника, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Новог Града, Рибника, Српца и Фоче, двоје из Теслића, те по једно из Берковића, Братунца, Гацка, Кнежева, Милића, Модриче, Новог Горажда, Станара, Угљевика, Челинца, Шипова и Пала.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 10 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и три жене, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Бања Луке и Добоја, те по једно из Брода, Градишке, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Модриче и Мркоњић Града.

До сада су у Републици Српској потврђена 94743 случajа вируса корона, а преминулo je 5550 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 376899 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 397, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 154, а у осталим болницама 243. На респиратору је 46 лица, 32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 14 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.