COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 21.12.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 639 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 177 lica, od kojih je 38 mlađe, 94 srednje i 45 starije životne dobi. Radi se o 83 lica muškog i 94 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset osmoro lica je iz Banja Luke, dvadeset dvoje iz Bijeljine, desetoro iz Laktaša, devetoro iz Kozarske Dubice, osmoro iz Gradiške, sedmoro iz Ugljevika, po četvoro iz Lopara i Prijedora, po troje iz Broda, Dervente, Doboja, Kneževa, Petrova i Prnjavora, po dvoje iz Foče i Rogatice, te po jedno iz Berkovića, Višegrada, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Modriče, Oštre Luke, Pala, Sokoca, Srpca, Teslića, Čajniča, Čelinca i Rudog.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva. Radi se o dva muškarca i tri žene, srednje i starije životne dobi, iz Banja Luke, Bijeljine, Kotor Varoši, Modriče i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 92775 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5428 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 369355 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 414, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 171, a u ostalim bolnicama 243. Na respiratoru je 47 lica (29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 18 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.