COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 21.12.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 639 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 177 лица, од којих је 38 млађе, 94 средње и 45 старије животне доби. Ради се о 83 лица мушког и 94 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесет осморо лица је из Бања Луке, двадесет двоје из Бијељине, десеторо из Лакташа, деветоро из Козарске Дубице, осморо из Градишке, седморо из Угљевика, по четворо из Лопара и Приједора, по троје из Брода, Дервенте, Добоја, Кнежева, Петрова и Прњавора, по двоје из Фоче и Рогатице, те по једно из Берковића, Вишеграда, Зворника, Источног Новог Сарајева, Модриче, Оштре Луке, Пала, Сокоца, Српца, Теслића, Чајнича, Челинца и Рудог.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева. Ради се о два мушкарца и три жене, средње и старије животне доби, из Бања Луке, Бијељине, Котор Вароши, Модриче и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 92775 случајева вируса корона, а преминуло је 5428 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 369355 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 414, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 171, а у осталим болницама 243. На респиратору је 47 лицa (29 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 18 у осталим болницама).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.