COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 16.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 781 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 273 лица, од којих је 56 млађе, 161 средње и 56 старије животне доби. Ради се о 146 лица мушког и 127 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесеторо лица је из Бања Луке, тридесет осморо из Бијељине, деветнаесторо из Требиња, дванаесторо из Козарске Дубице, по једанаесторо из Лакташа и Челинца, по десеторо из Билеће, Добоја и Приједора, по деветоро из Вишеграда и Гацка, по шесторо из Прњавора и Рибника, по четворо из Брода, Дервенте, Лопара, Модриче и Угљевика, троје из Теслића, по двоје из Источне Илиџе, Српца и Сребренице, те по једно из Братунца, Власенице, Градишке, Кнежева, Костајнице и Новог Града.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај. Ради се о 15 мушкараца и 6 жена, средње и старије животне доби од којих је по двоје из Бања Луке, Новог Града, Добоја, Зворника и Бијељине, те по једно из Приједора, Козарске Дубице, Петрова, Теслића, Рогатице, Дервенте, Фоче, Новог Горажда, Шипова, Лакташа и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 79375 случајева вируса корона, а преминуло је 4421 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестирано је 331579 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 620, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 212, а у осталим болницама 408. На респиратору je 60 лицa (32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 28 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6919 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.